Pse ka pasqyrë në çdo ashensor?

Ashensorët janë pothuajse gjithmonë të pajisur me një pasqyrë, dhe ndonjëherë të gjitha muret e brendshme të kësaj dhome të vogël janë reflektuese.

Zakonisht, prania e një pasqyre përdoret për të rregulluar flokët, grimin ose jakën e një palltoje, veçanërisht nëse dikush është larguar nga shtëpia me nxitim. Por kjo nuk është aspak arsyeja kryesore për instalimin e pasqyrave në ashensorë.

Gjegjësisht, ekziston një arsye psikologjike për vendosjen e pasqyrës në ashensor.

Ashensori është një hapësirë ​​e ngushtë, një metër katror i gjerë ose pak më shumë. Njerëzit që vuajnë nga ankthi ose klaustrofobia mund të kenë frikë të jenë në një hapësirë ​​kaq të kufizuar, edhe për vetëm disa sekonda.

Prania e një pasqyre krijon iluzionin e një hapësire më të madhe se sa është në të vërtetë dhe redukton ndjenjën e parehatisë. Efekti do të jetë edhe më i madh nëse të gjitha muret e ashensorit janë reflektuese. Pasqyra, përveçse jep iluzionin se ka më shumë hapësirë ​​se sa është në të vërtetë, u jep njerëzve në ashensor një ndjenjë sigurie.

Ndodh shpesh që të hyni në ashensor me persona të panjohur dhe kjo mund të jetë edhe shkak për ankth dhe shqetësim. Me praninë e një ose më shumë pasqyrave, është e mundur të “kontrolloni” se çfarë bëjnë njerëzit e tjerë në ashensor dhe të mbroni veten nga kontakti fizik i padëshiruar, vjedhja e xhepave dhe vjedhja.

Kategoritë
Të ndryshme