Postierët e Erdoganit në rrugët e Gjermanisë ”i shqetësoi” aktivistët gjerman

Gazeta gjermane Bild ka njoftuar se posterët e kandidatit për zgjedhjet presidenciale në Turqi, Recep Tayyip Erdogan, kanë shkaktuar shqetësim në Gjermani. Aktivistët në vend kanë përdorur shprehje të ndryshme kundër fushatës së partive të Turqisë në Gjermani.

Kutitë e votimit kanë filluar të vendosen në vendet e huaja për zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare më 14 maj, me Gjermaninë që ka numrin më të lartë të votuesve të regjistruar jashtë vendit me 1,501,152 votues turk

Fushata elektorale e Turqisë në Gjermani ka shkaktuar shqetësim për posterët e Erdoganit që u vendosën nga Partia AK. Një artikull në Bild, me titullin “Posterët e Erdoganit në rrugët gjermane”, tregon se posterët janë bërë tema e diskutimit në Nuremberg, ku në disa lagje janë vendosur posterët me shprehjen “Koha e duhur, njeriu i duhur” dhe fotografinë e Erdoganit. Aktivistët e të drejtave të njeriut pyesin “Kush i ka dhënë leje për këtë?”.

Aktivisti Volker Beck ka kritikuar politikën gjermane në lidhje me këtë çështje, duke deklaruar se ministri i Brendshëm kishte premtuar që nuk do të ndodhte një gjë e tillë, por fushata elektorale në Turqi nuk ka vend në rrugët e Gjermanisë. Kështu, politika gjermane duhet të zgjohet, tha ai.

Kategoritë
BotaLajme