Nga sot, dritat e ditës në makina nuk janë më të detyrueshme në Kroaci

Dritat e ditës nuk janë më të detyrueshme për drejtuesit e makinave në Kroaci.

Në përputhje me Ligjin kroat për sigurinë në komunikacion, dritat e gjata dhe të ulëta në automjete nuk duhet të ndizen, përveç natës dhe në rast të dukshmërisë së zvogëluar gjatë ditës.

Drejtuesit e motoçikletave dhe motoçikletave duhet t’i kenë dritat e ndezura gjatë gjithë vitit, ndërsa drejtuesit e biçikletave duhet t’i kenë dritat ndezur nga muzgu deri në agim.

Për shkak të shikueshmërisë më të mirë, drejtuesit e mjeteve motorike mund të lëvizin me drita të ndezura edhe gjatë ditës, raportojnë mediat kroate.

Në rast të mosrespektimit të dispozitave për përdorimin e detyrueshëm të dritave në automjete në kushte të dukshmërisë së zvogëluar ose gjatë natës, parashikohet një gjobë prej rreth 70 euro.

Ligji për sigurinë e trafikut në Kroaci parashikon një kohë të caktuar gjatë së cilës dritat e drejtimit të ditës ose fenerët e rrezeve të ulëta duhet të ndizen në automjete nga 1 nëntori deri më 31 mars.

Kategoritë
BotaLajme