Iu bashkuan BE-së 20 vjet më parë, flamujt e 10 vendeve ngriten para Komisionit Evropian

Me rastin e 20 vjetorit të raundit më të madh të zgjerimit të BE-së, flamujt e 10 vendeve që iu bashkuan Bashkimit në vitin 2004 u ngritën përpara selisë së Komisionit Evropian në Bruksel.

Flamujt e Qipros, Republikës Çeke, Estonisë, Hungarisë, Lituanisë, Letonisë, Maltës, Polonisë, Sllovakisë dhe Sllovenisë valuan përpara selisë së Komisionit Evropian – vende që u bënë anëtare të BE-së më 1 maj 2004.

Bashkimi i këtyre 10 vendeve rriti fuqinë ekonomike të BE-së në nivel global dhe tregu i vetëm më i madh e bëri BE-në një partner tregtar edhe më tërheqës.

Kategoritë
BotaLajme