Vuçiq: I thashë Macronit dhe Scholz-it se Serbia nuk do ta pranojë kurrë njohjen ndërkombëtare të Kosovës

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq iu drejtua publikut sonte në RTS pas takimit të djeshëm në Bruksel, duke thënë se u ka thënë të gjithë liderëve perëndimorë, veçanërisht Emmanuel Macron dhe Olaf Scholz, se njohja reciproke dhe hyrja e Kosovës në OKB nuk mund të negociohet.

“Serbia është e gatshme të punojë në zbatimin e shumë gjërave nga plani franko-gjerman. Unë u thashë të gjithëve se nuk dua dhe se njohja reciproke dhe hyrja e Kosovës në OKB nuk mund të negociohet. Unë jam i gatshëm të diskutoj gjithçka tjetër. sepse është mirë për marrëdhëniet mes serbëve dhe shqiptarëve, është e rëndësishme që ne të negociojmë dhe të flasim”, tha Vuçiq.

Ai tha se teoritë e konspiracionit janë dominuese në Serbi dhe se ato janë jashtëzakonisht të njohura në publik dhe se Serbia është terren i përshtatshëm për këtë.

“Ne nuk kemi negociuar asnjëherë në fshehtësi, nuk kemi fshehur asgjë. Plani është miratuar nga të gjitha vendet e BE-së dhe ka qenë ideja e Macron dhe Scholz, të cilët nuk kanë pyetur askënd. Ishte merre ose lëre. Më thanë pasojat, që është ndalimi i integrimeve evropiane, tërheqja direkte e investimeve… Vendi juaj do të mbetej i izoluar, thanë ata.

Ai shtoi se kanë thënë – merre ose lëre.

“Kur shikon vendin, nuk mund të udhëhiqesh vetëm nga emocionet, duhet të mendosh për pasojat”, theksoi ai.

Ai theksoi se Serbia është një vend serioz dhe se ata ishin dikush që i kundërshtoi në vitin 1999.

“Sa i përket Prishtinës, çfarëdo që të bëjnë, po i ruajnë. Një pjesë e ekipit tim priste që të dilnin me një deklaratë se Kurti nuk e pranon ZSO-në dhe unë e dija që kjo nuk do të ndodhte”, ka thënë ai.

Ai tha se mediat kanë publikuar pjesë të propozimeve dhe se janë publikuar vetëm propozime të këqija, ndërsa ka pasur të mira – si për KPS-në ashtu edhe për ZSO.

“Unë them që nuk kam asgjë për të fshehur, kjo është vendosur për ne: “ose do ose nuk do.” Deklarata e Borellos është shumë e paqartë, po flisja për një koncept apo një kornizë. Jemi gati të flasim për të gjitha temat. , dhe kjo do të çonte në normalizim”, tha ai.

Kategoritë
LajmeRajoni