Vuçiç krahason Karabagun me Kosovën, ai që ndodhi në Karabag mos të ndodhë në Kosovë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, e krahasoi situatën në Karabak me Kosovën, duke deklaruar se ky konflikt tregoi se si një konflikt i ngrirë, kur dikush e shkrin, mund të kthehet në një katastrofë të vërtetë.

“Shumë mund të mendojnë sot se situata në lidhje me Kosovën  është shumë më e mirë se më parë, për shkak të situatës së brendshme në Kosovë, sepse nuk është e mundur të presim presion më të fortë ndaj Serbisë deri në dhjetor dhe janar nga fuqitë e mëdha.” “Por konflikti në Karabak ka treguar se si një konflikt i ngrirë, kur shkrihet, mund të kthehet në një katastrofë të vërtetë,” theksoi ai.

Ai tha se nuk donte t’i kujtojë të gjithë ata që nuk morën mësime nga disfatat tona në vitet 1990, duke theksuar se është e rëndësishme që të marrim mësimet e duhura.

“Një nga ato mësime është që ne nuk duhet t’i lëmë fëmijët tanë në një konflikt të ngrirë, por të punojmë për një zgjidhje kompromisi, edhe pse pala tjetër nuk është e gatshme për këtë në këtë moment.” “Eshtë shumë e rëndësishme që të bëjmë gjithçka që mundemi në mënyrë që mos t’ua lëmë fëmijëve konfliktin të ngrirë,” shpjegoi ai.
Vuçiq tha se ishte e qartë se bota, përveç njoftimeve, ishte pak e interesuar të reagonte.

Ai u pa, shton ai, se ndarja e hartave dhe ndikimi rajonal i fuqive të mëdha është i ndryshëm.

“Duke parë çfarëdo që të ndodhë, ju duhet të mbështeteni në forcat tuaja dhe kjo është arsyeja pse serbi do të duhet të vazhdojë të forcohet ekonomikisht, ushtarakisht, në mënyrë që të jetë në gjendje të shpëtojë vendin e tij nga çdo agresor i mundshëm në çdo kohë,” theksoi ai.
Vuçiç tha se Serbia duhet të dërgojë një mesazh paqeje dhe dëshire për të vazhduar bisedimet me Prishtinën.

“Ne duhet të kujdesemi për fëmijët tanë dhe Kosovën dhe Metohinë. “Unë jam i sigurt që njerëzit në Evropë do ta kuptojnë atë,” përfundoi ai.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet