Ushtria izraelite hodhi poshtë pretendimet amerikane: Asgjë nga pauza katër orëshe në sulmet në Gaza

Një zëdhënës i IDF-së tha se nuk kishte ndryshime në politikën e pushimit humanitar në Gaza, duke nënvlerësuar pretendimet e SHBA se do të futeshin pushime humanitare ditore katër-orëshe.

Një zëdhënës i IDF-së konfirmon se ushtria planifikon vetëm “ndërprerje taktike, lokale të ndihmës humanitare, të cilat janë të kufizuara në kohë dhe zonë”, në përgjigje të pretendimit të një zëdhënësi të Shtëpisë së Bardhë se Izraeli do të angazhohet në ndërprerjet e përditshme katër-orëshe të ndihmës humanitare në veri të Gazës. .

Nënkoloneli Richard Hecht u tha gazetarëve se pushimet e planifikuara janë një vazhdim i politikës së korridorit humanitar të Izraelit: dritare katër orëshe për të lejuar civilët të udhëtojnë nga veriu në jug të Gazës, e cila është relativisht më e sigurt dhe merr ndihma humanitare.

“Ne shohim njerëz që lëvizin, dhjetëra mijëra edhe pse ka presion nga Hamasi për të mos i lënë ata të shkojnë,” tha Hecht, duke shtuar se IDF planifikon të zgjerohet dhe të bëjë më shumë.

Ai theksoi se nuk ka asnjë ndryshim në politikë dhe se këto janë pauza taktike për lëvizjen nga zona të caktuara në jug të Gazës.

Kategoritë
BotaLajme