Turqia lëshoi satelitin e parë vëzhgues të prodhuar në vend

Turqia lëshoi ​​në orbitë satelitin e parë vëzhgues të prodhuar në vend  Turksat 6A.  Presidenti turk Tajip Erdogan tha se kjo shënoi fillimin e një “faze të re” për Turqinë në prodhimin e satelitëve.

Presidenti  Tajip Erdogan tha se kjo shënoi fillimin e një “faze të re” për Turqinë në prodhimin e satelitëve.

“Si Turqi, ne prodhojmë më shumë se 81% të nënsistemeve, stacioneve tokësore satelitore dhe softuerëve në programin 6A, i cili ka një rëndësi të madhe për të ardhmen e vendit tonë në hapësirë ​​me burime kombëtare,” tha ai.

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Abdulkadir Uraloglu tha se sinjali i parë nga Turksat 6A u mor 67 minuta pas nisjes së tij, siç ishte planifikuar.

“Ne i kemi ngritur komunikimet tona, transmetimet tona televizive në një nivel më të sigurt dhe më të mirë,” tha ai, duke shtuar se Tourksat 6A tani do të lejojë Turqinë të arrijë gjithashtu në Indi, Indonezi, Malajzi dhe Tajlandë.

Turqia ka lëshuar më parë satelitë në orbitë duke përdorur raketa SpaceX. Uraloglou deklaroi se Turksat 6A është rezultat i një përpjekjeje 10-vjeçare për të prodhuar në vend një satelit, duke shtuar se Turqia është një nga 11 vendet që e kanë bërë këtë.

Kategoritë
BotaLajme