Turqia fton ShBA të kthehet nga ‘gabimi i rëndë’

Turqia ka dënuar vendimin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (ShBA) për sanksione të njëanshme dhe e ka refuzuar atë.

“Aplikimi i sanksioneve të njëanshme nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) është një sjellje pa asnjë mendjekthjelltësi. Ne e dënojmë dhe e refuzojmë këtë vendim të ShBA-së”,- thuhet në komunikatën e shkruar të lëshuar nga Ministria e Punëve të Jashtme.

“Ne e ftojmë ShBA-në që ta rishikojë këtë vendim të padrejtë sanksionues dhe të kthehet nga ky gabim i rëndë, në rast të kundërt,- paralajmëron Ministria do të ndërmerren hapat e nevojshëm kundër këtij vendimi dhe raprezalja do të jetë në kohën e përshtatshme.

ShBA-ja kishte marrë vendim për zbatuar ndaj Turqisë disa sanksione për shkak të sistemit raketor S-400 që ka blerë nga Rusia.

Kategoritë
BotaLajme