Turqia filloi prodhimin masiv të tankut të parë kombëtar “Altay”

Turqia ka filluar prodhimin masiv të tankut të parë autokton kryesor të betejës në vend, Altay, ka njoftuar Industria Turke e Mbrojtjes.

Presidenti i Industrisë së Mbrojtjes Turke Haluk Gorgun ndau një përditësim për tankun kombëtar të Turqisë Altay të mërkurën, duke thënë: “Ne kemi filluar prodhimin masiv të tankut tonë kombëtar. Ka vende që duan të punojnë me ne në këtë front ndërkombëtar dhe ne po vazhdojmë negociatat tona me ta”.

Tanku i gjeneratës së re Altay, i prodhuar nga BMC Defense në kuadër të projektit të Presidencës së Industrisë së Mbrojtjes, është përmirësuar për të përmbushur kërkesat e mjedisit modern luftarak.

“Shumë nënsisteme janë lokalizuar, teknologjitë e përditësuara dhe inovacionet janë shtuar për të përmirësuar aftësitë e tij luftarake,” tha Gorgun.

 

Duke reflektuar përvojën e fituar në operacionet e fundit të Forcave të Armatosura Turke, tanku Altay është i pajisur me veçori shtesë. Gorgun shtoi se “teknologjitë dixhitale po integrohen gjithnjë e më shumë në Altay, duke mundësuar zbulimin, shënjestrimin dhe angazhimin më të saktë dhe më të shpejtë të elementëve të armikut”.

Gorgun theksoi gjithashtu fuqinë e Turqisë në mjetet tokësore, duke thënë: “Ne jemi shumë të fortë si vend në fushën e automjeteve tokësore. Kemi shumë kompani që eksportojnë jashtë vendit. Të gjitha produktet e tyre kanë avantazhe që mund të konkurrojnë me homologët e tyre globalë.”

Gorgun vuri në dukje njoftimin e fundit të një blerjeje të rëndësishme dhe vuri në dukje se blerjet e reja janë në horizont. Ai theksoi se vendet e NATO-s në Evropë kanë zgjedhur produktet e tyre dhe se do të ketë përparime të reja në transport dhe mjete të blinduara.

Kategoritë
BotaLajme