Turqia do të ofrojë mundësi të reja për investitorët e huaj

Qeveria do të marrë masa për ndërtimin e besueshmërisë dhe hapa për stabilizimin e tregjeve

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, u zotua sot të ndërmarrë hapa që do të stabilizojnë tregjet dhe do t’u ofrojnë mundësi të reja investitorëve të huaj, raporton Anadolu Agency (AA).

Duke folur në takimin e grupit parlamentar të Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AK) në kryeqytetin Ankara, Erdoğan tha se hapa të rinj do të ndërmerren së shpejti për të përmirësuar klimën e investimeve në vend dhe për t’i bërë politikat ekonomike më efektive.

Ai tha se politikat e reja ekonomike do të synojnë të fitojnë besimin në këtë fushë, duke shtuar se duke vepruar në këtë mënyrë, premiumi i rrezikut të vendit do të ulet.

Duke siguruar një rritje të shëndoshë, të qëndrueshme dhe të fortë, qeveria do të mbështesë investitorët vendas dhe ndërkombëtarë, të cilët besojnë në lirën turke, me të gjitha llojet e lehtësive.

Fokus në stabilitetin, rritjen ekonomike, punësimin

Falë mekanizmave efektivë të vendimmarrjes, stabiliteti makroekonomik do të forcohet duke rritur harmoninë midis politikave monetare, fiskale dhe financiare.

Qeveria synon të ulë premiumin e rrezikut të Turqisë në periudhën e ardhshme, duke u përqëndruar më shumë në fitimin e besimit dhe besueshmërisë në tregje.

Do të ndërtohet një strukturë e rritjes që krijon punësim të kualifikuar dhe nuk shkakton inflacion dhe deficit të llogarisë korente.

Në këtë proces, do të vendoset bashkëpunim i ngushtë me të gjitha palët e ekonomisë, përfshirë organizatat joqeveritare.

Gjithashtu, do të forcohen koordinimi dhe harmonia e menaxhimit ekonomik.

Qeveria do të zhvillojë një sërë takimesh me investitorë të huaj për të biseduar rreth mundësive, potencialit dhe mbështetjes që vendi do t’u sigurojë atyre.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet