Turqia arreston spiunin që shpërndante informacionet rreth dronëve luftarak të Turqisë

Pas bashkëpunimit dhe hulumtimit në mes të Presidencës së Industrisë të mbrojtjes dhe Agjencisë Kombëtare të Intelegjencës në Turqi u mësua se  Ish-menaxheri I projekteve në presidencën e industrisë kishte shpërndarë informacione të feshahura kompanive të tjera ndërkombëtare

Me një asksion policor, rrjeti i spiunimit dhe i ryshfetit i vendosur në Presidencën e Industrisë së Mbrojtjes u shkatërrua.

Doli që drejtuesi i rrjetit është Yusuf Hakan Özbilgin, i cili më parë ka punuar si menaxher i projektit në Presidencën e Industrisë së Mbrojtjes.

Yusuf Hakan Özbilgin punoi si Menaxher i Projektit i Departamentit të Sistemeve IHA (Mjetet ajrore ushtarake fluturuese pa pilotë)

5 persona të tjerë të lidhur me bilzbilgin janë në paraburgim.

Pas hetimeve, u zbulua se informacioni i tenderit nga projektet e Presidencës së Industrisë së Mbrojtjes u ishte shitur përfaqësuesve të kompanive të huaja

Banda e spiunazhit dhe ryshfetit, e cila mori përsipër informacionin e tenderit, si dhe informacionin kritik të disa projekteve kryesore, shiti gjithashtu këtë informacion dhe mori një shumë të madhe parash.
Firmat e huaja, përfaqësuesve të Turqisë për vjedhjen dhe kopjen e projekteve të suksesshme në industrinë e mbrojtjes së Turqisë dihet se dërgojnë sasi të mëdha parash./Gazetaere

Kategoritë
BotaLajme