The Independent: Një mesazh misterioz në lidhje me fundin e mandatit të Trump-it në faqen e Departamentit të Shtetit

Një mesazh misterioz rreth përfundimit të mandatit të Presidentit të SHBA Donald Trump u shfaq në faqen e internetit të Departamentit të Shtetit.

Një biografi e Presidentit të SHBA Donald Trump, e cila u shfaq shkurtimisht në faqen e internetit të Departamentit të Shtetit, tregonte se mandati i tij do të mbaronte më 11 janar, shkruan britanikja “Independent”.

Sipas gazetës britanike, faqja që u shfaq papritur u ndryshua dy herë. Pasi thuhej “Mandati i Donald Trump përfundoi në 11 Janar 2021 në 7:49 pasdite”, dhe herën e dytë “Mandati i Donald Trump përfundoi në 11 Janar 2021 në 7:22 pasdite”.

Një biografi e ngjashme u shfaq për Zëvendës Presidentin Mike Pence, në të cilën ishte shkruar se mandati i tij “përfundon më 11 janar 2021 në 7:41 pasdite”.

Të dy faqet u shkarkuan shpejt nga faqja e internetit dhe të dyja u bënë në 24 orët e fundit, sipas gazetës britanike.

Sipas mediave amerikane, nuk është e qartë për çfarë bëhet fjalë, pasi asnjë president tjetër amerikan i mëparshëm nuk ka një biografi në faqen e internetit të Departamentit të Shtetit.

Disa media amerikane raportuan, duke cituar burime jozyrtare, se një individ i papërgjegjshëm nga Departamenti i Shtetit ishte pas botimit të kësaj faqe dhe se një hetim ishte nisur.

Mesazhi misterioz erdhi mes përpjekjeve të Demokratëve për të kujtuar Presidentin Trump nën Ndryshimin e 25-të të Kushtetutës së SHBA, të cilin Republikanët bllokuan në Kongres, me Demokratët që njoftuan se do të përpiqeshin të rihapnin procedurën.

Kategoritë
BotaLajme