Talebanët po e shohin kundër Islamit që gratë të shkojnë në shkollë, por vajzat e tyre po studiojnë në Katar!

Duke pretenduar se është kundër Islamit që gratë të shkojnë në shkollë në Afganistan, talebanët rrëfyen për një kanal televiziv të huaj se vajzat e tyre ishin shkolluar në Katar muaj më parë.

Talibanët, të cilët harruan të gjitha premtimet e bëra pas pushtimit të Afganistanit dhe sunduan vendin me vendimet e tyre të vjetruara, kohët e fundit i ndaluan gratë të shkojnë në universitet. Pastaj i pengoi gratë të marrin pjesë në organizatat joqeveritare (OJQ). Pas këtyre zhvillimeve, rrëfimi i zëdhënësit të talebanëve Suhail Shaheen në një program televiziv ku ai mori pjesë në maj u kthye sërish në axhendë. Zëdhënësi i talebanëve, i cili i ndalon gratë të studiojnë në universitetet në Afganistan, i tha “Po” pyetjes nëse vajzat e tyre janë shkolluar në Katar.

Talibanët, të cilët erdhën në pushtet në Afganistan më 15 gusht të vitit të kaluar, lejuan vajzat të arsimohen në shkollat ​​fillore dhe universitetet. Talibanët kishin ndarë ditët e leksioneve të vajzave dhe djemve të rinj në universitete. Vajzat ishin në gjendje të vazhdonin shkollimin e tyre në kohën e tyre. Vajzat nuk u lejuan të vazhdonin shkollimin e tyre në nivelin e shkollës së mesme dhe të mesme. Edhe pse zyrtarët talebanë njoftuan se shkollat ​​e vajzave do të riorganizohen dhe do të rihapen “brenda kornizës islame”, shkollat ​​nuk u hapën.

Kategoritë
BotaLajme