Sumayya Wushah (11) është një vajzë që raporton nga Gaza: “Unë nuk kam frikë”

Sumayya Wushah (11), një nga gazetaret më të reja në Gaza, thotë se nuk ka frikë të raportojë nga brezi i shkatërruar nga lufta.

“Nëna dhe babai im ishin të shqetësuar kur fillova, sepse ata e dinë që gazetarët janë në shënjestër. Por kur panë që unë isha e vendosur të punoja në fushën e gazetarisë, ata ranë dakord,” thotë ajo për Al Jazeera.

Wushah thotë se ajo u frymëzua për të treguar histori palestineze nga Shireen Abu Akleh e Al Jazeera, një gazetare veterane që u vra nga snajperët izraelitë në Jenin.

“Edhe para luftës ëndërroja të bëhesha gazetare dhe doja të provoja veten para botës. Modeli im është Shireen Abu Akleh. Zoti e mëshiroftë. Doja t’i dëshmoja botës si ajo”, tha Wushah.

Siç thotë ai, kur del nga shtëpia, i thotë nënës dhe babait se do të dalë dhe “e ka shpresën te Zoti”.

“Nuk e di nëse do të jem shënjestër derisa jam në rrugë, derisa po kthehem apo edhe gjatë xhirimeve”, tha ajo.

Nga rruga, më shumë se 100 gazetarë janë vrarë në Rripin e Gazës që nga fillimi i sulmit të Izraelit më 7 tetor.

Kategoritë
BotaLajme