Shtohet edhe një pushim për nxënësit

Nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme këtë viti shkollor do të kenë edhe pushim vjeshtor.

Nga data 1 nëntor e deri më 3 shkollat e këtyre niveleve do të fillojnë pushimin e përcaktuar nga Ministria e Arsimit. Nga SBASHK-u këtë e quajnë zbulim të ri të ministres Nagavci, kurse nga instituti Ed Guard thonë se pushimi vjeshtor nuk është risi.

Pas dy muajve mësim nxënësit e shkollave fillore e të mesme do të pauzojnë për tri ditë.

Kjo pasi nga ky vit shkollor sistemi arsimor në këto nivele do të pushojnë edhe në muajin nëntor.

Nga data 1 nëntor e deri me 3 nëntor, Ministria e Arsimit ka vendosur në kalendarin shkollor si pushim vjeshtor.

Një gjë të tillë nga Sindikata e Bashkuar e Arsimit e kanë quajtur me ironi si zbulim të Ministres, Arbërie Nagavci.

Por ndryshe thonë nga instituti EdGuard.

Si të nevojshëm për mësimdhënësit e nxënësit një pushim të tillë e ka quajtur drejtori i shkollës “Emin Duraku”, Visar Osmani.

Pas pushimit vjeshtor, nxënësit nga data 15 janar e deri me 23 janar 2024 do të hyjnë në pushimin dimëror.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi