Shtetet e Bashkuara kanë miratuar shitjen e armëve në Kroaci me vlerë 757 milion euro

Departamenti i Shtetit i SHBA ka miratuar shitjen e mundshme të pajisjeve ushtarake dhe armëve në Kroaci në shumën prej 757 milion dollarë, njoftoi Agjencia e Bashkëpunimit e Sigurisë së Mbrojtjes së SH.B.A. (DSCA).

Siç është thënë, shitja e propozuar e kësaj pajisje nuk do të ndryshojë bilancin bazë ushtarak në rajon.

Përveç Kroacisë, Koreja e Jugut, Arabia Saudite, Brazili, Libani dhe Kanada janë të interesuar të blejnë armë amerikane.

Siç është botuar në faqen e internetit të DSCA, Departamenti i Shtetit ka marrë një vendim që miraton një shitje të mundshme ushtarake të huaj për qeverinë Kroate kur bëhet fjalë për rinovimin, modernizimin dhe mbështetjen e 76 automjeteve luftarake të këmbësorisë “Bradley” M2A2 dhe pajisjeve të lidhura me një çmim të vlerësuar prej 757 milion dollarësh
Shitja e propozuar thuhet se mbështet politikën e jashtme të SHBA dhe sigurinë kombëtare duke përmirësuar sigurinë e aleatëve të NATO-s.

Ai gjithashtu do të kontribuojë në qëllimin e Kroacisë për të përmirësuar aftësitë e saj ushtarake si dhe forcimin e ndërveprimit me Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e tjerë.

Kategoritë
LajmeRajoni