Shtëpia e Schumacherit tani është një fshat “fantazmash”, madje duhet të shkatërrohet plotësisht

Rrugë të braktisura, shtëpi bosh me dritare të thyera, dyer të thyera. Në vendin ku u rrit Michael Schumacher, ku filloi karrierën e tij botërore si legjendë e Formula 1 dhe ku më pas kishte një shtëpi me gruan e tij Corinna, sot ka një heshtje të frikshme.

Sot vetëm dhjetë njerëz jetojnë në Kerpen-Manheim – dhe së shpejti nuk do të ketë asnjë. Rrethi Kerpen bëhet viktimë e minierës sipërfaqësore të Hambach dhe në vitin 2024 do të fillojnë punën ekskavatorët.

Një nga banorët e fundit të mbetur, Josef Valder, tha për “Focus”:

“I njihja të gjithë këtu dhe rimodelova shtëpinë e prindërve të mi. Sigurisht që ishte shtëpia ime. Për shembull, vajza ime shkoi në shkollë me Ralf Schumacher. Por mësuesi ynë na tha 50 vjet më parë se në një moment do të duhej të largoheshim”. , thotë ky banor i zonës.

Michael dhe Ralf Schumacher dhe prindërit e tyre Rolf dhe Elisabeth ishin katër nga rreth 1700 njerëzit që jetonin në Kerpen-Manheim. Michael dhe Corinna u martuan në gusht 1995 në një qendër komunitare në Mannheim në periferi të Këlnit.

Ndërtesa është zhdukur prej kohësh. Valder thotë: “Dhjetë vjet përpara se të fillonte shpërngulja, vendi u shua. Pub-et dhe dyqanet u mbyllën dhe shumë fëmijë vendosën të fillonin diku tjetër.”

Ralf Schumacher ende e viziton rregullisht vendlindjen e tij.

“Unë u rrita me shumë kafshë. Sigurisht që kjo ka një ndikim. Dhe duke qenë se, falë të Gjelbërve, i gjithë vendlindja ime nuk u bë viktimë e minierave të linjitit, shfrytëzova rastin për të rivendosur shtëpinë e prindërve të mi. ishte. Një fermë me shumë kafshë. Për fat të mirë, falë planeve të reja, pista e kartingut është ende atje”, tha ai për Auto Bild.

Pista e kartingut “Erftlandring”, e cila dikur drejtohej nga babai i vëllezërve Schumacher, Rolf, duhet të ruhet. Ralf Schumacher i tha AUTO BILD:

“Deri para pak kohësh isha trajner i të rinjve, tani dikush tjetër po e bën këtë, gjë që ka kuptim sepse nuk mund të jem gjithmonë aty. Por më vjen mirë që pista e kartingut është ende atje. Është riparuar. Dhe pjesët e saj shtrihen. toka që është e imja. Unë jetoj afër shtëpisë. Ne përpiqemi të mbështesim të rinjtë gjermanë, gjë që është e vështirë në Gjermani për momentin”, tha ai.

Kategoritë
BotaLajme