Shkup, mbahet edicioni i parë i festivalit “Strip trip”

Iniciator dhe organizator i këtij festivali është libraria “Bunker” nga Shkupi. Ata besojnë se organizimi i një festivali të tillë ka rëndësi të madhe për promovimin e strip-kulturës në vend.

Në Qendrën Kulturore Rinore (QKK) në Shkup po mbahet edicioni i parë i Festivalit komik “Strip trip”.

Në Qendrën Kulturore Rinore (QKK) dje filloi edicioni i parë i Festivalit “Strip trip” në Shkup, i cili do të përfundojë sonte.

Programi, siç informojnë nga QKK, përfshin diskutime dhe prezantime të librave më të fundit komikë vendas dhe rajonalë, autorë dhe botues të ftuar, ekspozitë të artistëve të njohur të librave komik, program muzikor, punëtori vizatimi të librave komik për fëmijë dhe një program filmi.

“Ftojmë të gjithë botuesit, koleksionistët, dashamirët e stripeve dhe të dashurit e tyre, të vijnë dhe të marrin pjesë aktive në edicionin e parë premierë të ‘Strip trip’, i cili sinqerisht shpresojmë se do të kthehet në një traditë të pasur dhe të kahershme, pasi i ngjan një qyteti serioz, të rinovuar dhe të etabluar”, njoftoi QKK.

Iniciator dhe organizator i këtij festivali është libraria “Bunker” nga Shkupi. Ata besojnë se organizimi i një festivali të tillë ka rëndësi të madhe për promovimin e strip-kulturës në vend.

Festivali është financuar nga Qyteti i Shkupit.

Kategoritë
Kulturë