ShKShMK me apel: Kujdes në bjeshkë e pyje, gropat e drunjëve janë vdekjeprurëse

Pas reshjeve të dendura të borës në Kosovë të cilat pritet të përcjellën edhe me erëra të fuqishme veriore, Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor ka dalë me një reagim për të gjithë qytetarët e vendit që duan ta kalojnë këtë fundjavë në bjeshkë.

ShKShMK kërkon që të ketë kujdes gjatë skjimit, e sidomos skijimit në pyje, pasi gropat e drunjëve janë të rrezikshme dhe vdekjeprurëse.

Po ashtu, apelohet kujdes i shtuar në shtigjet apo kalimet e ekspozuar gjatë ngjitjeve bjeshkatare në sipërfaqet e pjerrëta malore, si dhe pajisja me mjetet e duhura për këtë aktivitet.

Apeli i plotë nga ShKShMK:

Të nderuar bjeshkatarë, skitarë dhe qytetarë !

Këtë fundjavë sipas parashikimeve sinoptike pritet të kemi të rreshura bore në gjithë territorin e Republikës së Kosovës, e sidomos në viset malore.

Të reshurat do të jenë të dendura dhe të përcjellura me erëra të fuqishme veriore.

Andaj të keni kujdes gjatë skijimit ( jasht shtigjeve të rregulluara) apo ngjitjeve bjeshkatare në sipërfaqet e pjerrëta malore nga 30°~50° , e sidomos në shtigjet apo kalimet e ekspozuara.

Pas rreshjeve të borës pritni për 48 orë të tranzicionit të shtresave të borës.

Mos skijoni/ ngjiteni të vetmuar !

Planifikoni itinerarin me kujdes dhe njoftoni të tjerët për atë !

Kujdes gjatë skijimit në pyje , gropat e drunjëve janë të rrezikshme dhe vdekjeprurëse!

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi