Shkrimtarja amerikane Marianne Williamson do të kandidojë në zgjedhjet presidenciale 2024

“Unë nuk do të kandidoja për presidente nëse nuk do të besoja se mund të kontribuoja në përdorimin e ndjeshmërisë kolektive që mendoj se është shpresa jonë më e mirë tani”, tha Williamson.

Shkrimtarja amerikane Marianne Williamson njoftoi se do të kandidojë në zgjedhjet presidenciale të vitit 2024 në SHBA.

Në një intervistë për Shkollën e Gazetarisë Medill të Universitetit Northwestern, Williamson konfirmoi se do të kandidojë në zgjedhjet presidenciale të vitit 2024 nga Partia Demokratike.

“Unë nuk do të kandidoja për presidente nëse nuk do të besoja se mund të kontribuoja në përdorimin e ndjeshmërisë kolektive që mendoj se është shpresa jonë më e mirë tani”, tha Williamson.

Duke thënë se vendi është nën “kërcënimin e autoritarizmit” nën hijen e oligarkëve të korporatave dhe prodhuesve të armëve, Williamson mbrojti pikëpamjen se ligjvënësit nuk i luftuan në mënyrë adekuate.

Williamson, autore e librave më të shitur si “Efekti i hijes”, “Kthimi në dashuri”, “Ndryshimi”, “Një vit i mrekullive”, ishte gjithashtu kandidate në zgjedhjet presidenciale në vitin 2020. Williamson, e cila tha se ndiqte një “politikë dashurie”, u tërhoq nga gara para zgjedhjeve paraprake për shkak të problemeve me donacionet e fushatës dhe mungesës së mbështetjes së mjaftueshme.

Williamson pritet të shpallë kandidaturën e saj zyrtarisht më 4 mars.

Nga Partia Demokratike ende nuk ka asnjë emër që ka shpallur zyrtarisht kandidaturën. Presidenti i SHBA-së, Joe Biden ka thënë se “ka ndërmend të kandidojë” në zgjedhje, por ende nuk ka bërë njoftim zyrtar.

Kategoritë
BotaLajme