Rritet ndjeshëm importi nga Serbia në Kosovë, me Shqipërinë shtohen veç ‘marrëveshjet’

Serbia ka shtuar ndjeshëm praninë e prodhimeve të saj në tregun e Kosovës. Në kontrast bashkëpunimi ekonomik me Shqipërinë mbetet në nivel të ulët. Tashmë Kosova nuk e ka Shqipërinë partner kryesor as në eksport. Komuniteti i biznesit thotë se marrëveshjet e nënshkruara Kosovë-Shqipëri nuk implementohen dhe ende ka shumë barriera.

Deri në nëntor, Kosova ka importuar mallra nga Serbia mbi 340 milionë euro. Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë ka kërkuar bojkotimin e produkteve serbe. Kritikë ndaj ekzekutivit të vendit për rritje të importit të mallrave serbe janë edhe partitë opozitare. Kështu sivjet Serbia prinë në rajon për pushtimin e tregut të Kosovës me mallra me origjinë serbe.

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Lulëzim Rafuna shprehet i mllefosur se barrierat tregtare që janë duke u bërë mes Kosovës dhe Shqipërisë nuk janë duke u aplikuar as me Serbinë.

Kategoritë
LajmeVendi