“Rinia në Ballkan për problemet e përbashkëta kërkon zgjidhje të përbashkët”

Programi i vlerësimit dhe mbylljes të projektit “Balkan Youth School”, për shkak të pandemisë u mbajt në mënyrë virtuale ku morën pjesë të rinj nga vende të ndryshme të Ballkanit.

“Balkan Youth School”(Shkolla Rinore Ballkanike) e organizuar në bashkëpunim me 9 OJQ dhe institucione arsimore dhe me mbështetjen e Drejtorisë së Diasporës Turke dhe Popujve Mike (YTB), këtë vit u përmbyll me pjesëmarrjen e afro 500 të rinjve nga Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Kosova, Greqia, Shqipëria dhe Serbia.

Ky projekt paraqet pjesëmarrësve një përmbajtje që do të rrisë njohuritë e tyre akademike, kulturore dhe historike; Ai gjithashtu ofron një mundësi që të përputhet me mendjen për të gjetur zgjidhje të përbashkëta për problemet e përbashkëta të Ballkanit. Pjesëmarrësit gjithashtu që marrin pjesë pasurohen me trashëgiminë historike dhe kulturore duke vizituar objektet të ndryshme kulturore në Turqi

Për shkak të Pandemisë COVID19, këtë vit, programi i mbylljes dhe vlerësimit të Shkollës Rinore Ballkanike u realizua në mënyrë virtuale.

Në program morrën pjesë kryetari YTB-së Abdullah Eren, përfaqësues të OJQ-ve dhe institucioneve arsimore nga vendet përkatëse të Ballkanit.

Kryetari i YTB-së, Abdullah Eren, i cili ndau imazhe nga programi në llogarinë e tij tha se

” Së bashku me të rinjtë e Ballkanit në kodet e mendimit dhe vlerës së përbashkët; Ne kemi përfunduar Shkollën Rinore Ballkanike, e cila kërkon zgjidhje të përbashkëta për problemet e përbashkëta dhe ofron një përmbajtje të pasur nga akademia në histori dhe kulturë”./Gazetaere

 

Kategoritë
BotaLajme