Revista e famshme amerikane ‘Forbes’ shkruan për armët e ri luftarak të Turqisë

Revista e famshme amerikane Forbes u fokusua në armët e gjeneratës së re të zhvilluara nga Ankaraja në lajmin e saj me titull “Këtu janë avionët luftarakë që Turqia shpreson të fluturojë për herë të parë në vitin 2023”. Duke vënë në dukje se Turqia ka aeroplanë luftarakë interesantë dhe mjete ajrore pa pilot që synon t’i fluturojë në vitin 2023, kur do të festohet 100 vjetori i vendit, Forbes shkruan se këto mjete janë zhvilluar së fundmi.

Duke përcaktuar aeroplanin luftarak kombëtar TF-X, të zhvilluar nga Industria e Hapësirës Ajrore Turke (IHA), si avioni më i avancuar deri më tani, revista deklaroi se prototipi i parë i avionit u shfaq në nëntor.

Duke vënë në dukje se fluturimi i parë i avionit luftarak kombëtar TF-X mund të mos arrijë më 18 mars 2023, Forbes kujtoi se TAI tregoi një model të madhësisë origjinale të avionit në një panair në Paris, kryeqyteti i Francës, në qershor 2019.

 

Kategoritë
LajmeTë ndryshme