Raportohet se nuk u dëmtua asnjë ndërtesë i ndërtuar nga shteti i Turqisë

Është raportuar nga Ministria e Mjedisit, Urbanizimit dhe Ndryshimeve Klimatike e Turqisë,  se 133 mijë e 759 shtëpi të ndërtuara nga shteti i Turqisë në 10 provincat ku ndodhi tërmeti në Kahramanmaraş nuk pësuan asnjë dëmtim strukturor nga tërmetet.

Sipas informacionit të marrë, TOKİ (Institucioni publik për ndërtimet e njësive të banimit), e cila prej më shumë se 20 vitesh prodhon banesa sociale për qytetarët me të ardhura të ulëta, po ndërton shtëpi të sigurta në provinca dhe rrethe me transformime urbane. TOKİ ka ndërtuar 1 milion e 180 mijë shtëpi që nga viti 2002.

TOKİ deri më tani ka arritur në 5 mijë e 545 në Kahramanmaraş, 8 mijë e 18 në Hatay, 3 mijë e 323 në Osmaniye, 20 mijë e 605 në Malatya, 17 mijë e 261 në Şanlıurfa, 20 mijë e 912 në Diyarbakır, 27 në Gaziantep. U ndërtuan 759 rezidenca, duke përfshirë 1,947, 7,655 në Adiyaman, 21,154 në Adana dhe 1929 në Kilis.

U raportua se nuk pati asnjë shkatërrim në ndërtesat e ndërtuara nga TOKİ në 10 provincat e prekura nga tërmetet në Kahramanmaraş dhe se nuk pati dëme strukturore në asnjë nga shtëpitë e TOKİ.

 

 

Kategoritë
BotaLajme