Që nga fillimi i luftës, Zelenski i është drejtuar publikut 563 herë

Gazeta e respektuar Forbes ka analizuar veprimet e presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky që nga fillimi i pushtimit rus të Ukrainës, dhe ata kanë parë veçanërisht numrin e paraqitjeve publike të njeriut të parë të Ukrainës.

Në një artikull kushtuar veprimeve të Volodymyr Zelenskiy pas fillimit të pushtimit, Forbes iu referua veçanërisht paraqitjes së tij publike para zyrtarëve të shumtë perëndimorë.

Gjatë bisedës me bashkëpunëtorët e tij u theksua se në çdo fjalim merr pjesë një ekip i veçantë njerëzish, varësisht nga tema. Megjithatë, disa fjalime janë shkruar nga vetë Zelenski.

“Presidenti shpesh vjen në takime me 70 për qind të mesazheve dhe ideve kryesore. Nuk ka një kornizë kohore të qartë se sa kohë punon Zelensky në fjalime. Mund të jetë gjysmë ore ndërmjet takimeve dhe mund të jetë gjatë udhëtimit. Për shembull, fjalimin para Parlamentit Britanik e shkroi në aeroplan”, thanë bashkëpunëtorët.

Ata theksojnë se çdo fjalim duhet të ketë një qëllim pragmatik.

“As presidenti dhe as zonja e parë nuk do të pranojnë të marrin pjesë në ngjarje nëse nuk ka të kuptuar se si audienca mund të ndihmojë Ukrainën në luftë. Ndershmëria, drejtësia dhe emocionaliteti janë përbërës të zakonshëm në fjalimet e Zelensky. Ai arrin të vendosë dëgjues nga të ndryshëm vendet në një kontekst të përbashkët me Ukrainën. bëhet përmes aludimeve historike, paraleleve kulturore, përvojave të përbashkëta”, shpjegojnë ata.

Ajo që është veçanërisht interesante lidhet me analizën e numrit të paraqitjeve të Volodymyr Zelensky që nga fillimi i pushtimit.

“Që nga fillimi i pushtimit deri më 24 shkurt 2022, sipas vlerësimeve të Forbes, Zelensky bëri 563 paraqitje publike. Kohëzgjatja totale është më shumë se 32 orë, rreth një e katërta e të gjitha fjalimeve janë për audiencë të huaj. Presidenti flet mesatarisht 1.6 herë në ditë “Fjalimet e Zelensky kanë një karakteristikë mjaft unike. Presidenti mund të arrijë në mënyrë të barabartë me sukses një audiencë krejtësisht të ndryshme – ukrainas, parlamenti britanik, studentë japonezë”, thekson analiza e revistës Forbes.

Kategoritë
BotaLajme