Provokim nga turisti grek në Xhaminë Aja Sofia: Ngriti flamurin dhe shpërndau një foto

Një foto e një turisti që viziton xhaminë Aja Sofia, një nga simbolet e Stambollit, duke ngritur një flamur grek dhe duke e ndarë atë me shënimin “Qyteti im i dashur, përgjithmonë grek” shkaktoi reagime.

Ndërsa Hagia Sophia, një nga simbolet historike të Stambollit, prej vitesh kishte statusin e muzeut, ajo u rihap për adhurim si xhami më 24 korrik 2020, me firmën e presidentit Recep Tayyip Erdoğan, pas 86 vitesh.

Që nga ky vendim, i cili i dha fund gatishmërisë njëshekullore për popullin turk, thirrja e ezanit dëgjohet gjithmonë nga minaret e xhamisë Aja Sofia, e cila vërshohet nga vizitorë pothuajse çdo ditë.

Megjithatë, ka edhe nga ata që shqetësohen nga kjo.

“Qyteti im i dashur, përgjithmonë grek”

Një turist grek tentoi të bënte një provokim në Aja Sofia që vizitoi.

Personi ka shpalosur flamurin grek dhe ka bërë një foto.

Turisti grek ka shpërndarë foton e tij me shënimin: “Qyteti im i dashur, përgjithmonë grek”.

Fotoja e shpërndarë nga personi ka ngjallur reagime të mëdha në një kohë të shkurtër.

Kategoritë
BotaLajme