Prodhuesi i njohur austriak i pistoletave Glok ka arritur rezultate rekord në vitin 2021

Prodhuesi i njohur austriak i pistoletave Glok ka arritur rezultate rekord në vitin 2021, për të dytin vit radhazi.

Kështu, të ardhurat e tyre janë rritur me 13.9 për qind në 888.8 milionë euro.

“Viti i kaluar u shënua me rritje të kërkesës dhe prodhimit në kufijtë e kapacitetit gjatë çmimit të vitit 2021”, tha shqetësimi.

Sipas të përditshmes vjeneze “Kurir”, fitimi i kompanisë para tatimit është rritur me rreth 50 milionë euro në 262.69 milionë euro. Kur zbriten të gjitha taksat dhe detyrimet, fitimi i kompanisë është 197.3 milionë euro.

Në të njëjtën kohë, kompania gjithashtu rriti numrin e të punësuarve me 380 në 2360, kryesisht në objektin e prodhimit amerikan.

Kërkesa në SHBA është e lartë dhe fitimi i kompanisë u ndikua edhe nga marrëveshja e lidhur me ushtrinë franceze. Gjegjësisht, ushtria franceze ka porositur 75.000 pistoleta dhe pajisje shtesë.

Sa i përket marrëveshjeve të tjera të biznesit, Glock nuk dëshiron t’i bëjë ato publike.

Meqë ra fjala, pistoleta Glock është arma e preferuar e shumë policisë dhe forcave speciale. Kështu përdoren nga FBI, policia portugeze, e shumë të tjerë. Dhe në Austri, Glock ka qenë pajisje standarde e policisë dhe ushtrisë austriake për dekada.

Kategoritë
BotaLajme