Prodhuesi i automjeteve Mercedes dërgon ndihmë financiare për Izraelin

Prodhuesi i automjeteve Mercedes, me seli në Shtutgart, Gjermani, njoftoi mbështetjen e tij për Izraelin

Ushtria izraelite merr municion dhe mbështetje financiare nga shumë vende perëndimore, veçanërisht nga SHBA.

Ky qëndrim hap rrugën për vrasjen e civilëve të pafajshëm në Gaza.

CEO i Mercedes-Benz, Ola Kaellenius njoftoi se ata i dhanë ndihmë financiare Izraelit dhe organizatës me bazë në Gjermani që e mbështet hapur atë.

Kaellenius tha se ishte “thellësisht i tronditur” nga lajmet dhe imazhet e transmetuara në mbarë botën që nga sulmet “terroriste” kundër Izraelit.

Duke shpjeguar se ai ishte “jashtëzakonisht i shqetësuar” për pasojat e mundshme të kësaj situate mbi paqen në Lindjen e Mesme, Kaellenius tha: “Unë kam kolegë, njohës prej kohësh dhe miq të mirë në rajon.” tha.

Kanë dërguar 1 milion euro

Kategoritë
BotaLajme