Prodhimi i Turqisë – Pamje nga helikopteri pa pilot

Derisa IHA-të turke(mjetet ajrore pa pilot)  dhe SIHA-të turke ( mjetet ajrore të armatosura) po fitojnë një vlerë të madhe nga ana tjetër një zhvillim i ri po përjetohet pothuajse çdo ditë në sektorët e aviacionit të mbrojtjes.

Projektimi i platformave ajrore në Turqi, zhvillimi, prodhimi dhe ofrimi i shërbimeve në zona të tilla si rigjenerimi i Aerospace Industries Turkish, Inc. (TUSAŞ) ka nënshkruar një iniciativë të re.

Prototipi i helikopterit sulmues pa pilot dhe elektrik T629, i projektuar dhe prodhuar nga TUSAŞ, u ekspozua gjithashtu në ceremoninë ku helikopteri i parë T129 Atak u dorëzua nga Drejtoria e Përgjithshme e Sigurisë.

Vihet re se kjo platformë e re ajrore, e cila pritet të prezantohet së shpejti, ka tipare dalluese

Është e mundur të shihni shumë karakteristika që do të sjellin të parët në fushën e aviacionit në fotografi. Fotografitë e servisuara tregojnë se T629 është një helikopter autonom.

 

Fakti që helikopteri do të funksionojë me energji elektrike konsiderohet si tipari më inovativ dhe emocionues, ndërsa kamerat e vendosura në pjesë të ndryshme të helikopterit tregojnë se ai është autonome e sulmit.

Përveç kësaj, mendohet se do të ketë bateri për të ushqyer motorin elektrik në vend të kabinës pilot.

Kategoritë
BotaLajme