Pas disa rasteve të helmimit me ujë mineral, Kroacia tërhoqi disa produkte nga tregu

Pasi disa persona u helmuan në Kroaci, disa pije të gazuara u tërhoqën nga raftet e dyqaneve kroate. Një hetim i brendshëm është nisur edhe në Coca-Cola austriake, ku ndodhet fabrika e shisheve Romerquelle.

Për të mbrojtur interesin e shëndetit publik dhe për të mbrojtur shëndetin e njerëzve, d.m.th. ekziston dyshimi se ushqimi është i pasigurt, dhe në përputhje me Ligjin për Ushqimin në Kroaci, inspektimi sanitar i ka ndaluar përkohësisht kompanitë që t’i vendosin në treg dhe ka urdhëruar tërheqja e produkteve të dyshimta.
Coca-Cola Hrvatska njoftoi gjithçka, duke thënë se “pas ngjarjeve të fundit, ne po ndërmarrim hapa për të mbrojtur shëndetin publik”.

“Ne po tërheqim përkohësisht nga tregu një grumbull të Coca-Cola Origjinale Shije 500ml në ambalazh plastik (PET) sipas vendimit gojor të Inspektoratit Shtetëror të Republikës së Kroacisë, serinë e produkteve Coca-Cola Original Taste, një e butë e gazuar. pije, 500 ml PET prodhuar më 11 tetor 2023 me afat kohor deri më 11 prill 2024.

Megjithëse analizat tona të brendshme nuk treguan ndonjë parregullsi në prodhim apo në produkte, ne vendosëm gjithashtu të tërheqim përkohësisht dy tufa të kufizuara të Romerquelle Emotion Boronica Pomegranate 330 ml në ambalazh qelqi deri në përfundimin e hetimit zyrtar. Këto janë seritë e prodhuara më 27 maj 2023 (me afat deri në shkurt 2024) dhe 22 qershor 2023 (me afat deri në mars 2024).

Ne vazhdojmë të bashkëpunojmë me autoritetet kompetente dhe të ndërmarrim veprime konkrete për të mbrojtur konsumatorët tanë”, tha Coca-Cola.

Austria, ku ndodhet kompania Coca-Cola dhe fabrika e shisheve Romerquelle që po vendosin në tregun kroat, u tha mediave kroate se i kishin dërguar shkaqet në një laborator të pavarur dhe të akredituar për testime të mëtejshme.

“Ne operojmë në përputhje me standardet më të larta të cilësisë dhe sigurisë ushqimore, të cilat kontrollohen rregullisht nga autoritetet kompetente. Paralelisht, kemi kryer një hetim të brendshëm të plotë që nuk ka treguar ndonjë problem në prodhimin tonë. Përveç kësaj, kemi dërguar mostra në një laborator i pavarur, i akredituar për testime të mëtutjeshme”, kanë thënë nga kjo kompani për 24sata.hr.

Ata thanë se janë në dijeni të një rasti në Kroaci në lidhje me Römerquelle Emotion Boronica-Shgë në një shishe qelqi 330 ml.

“Shpresojmë në shërim të shpejtë dhe të plotë të personit të plagosur. Autoritetet kanë mbështetjen e plotë të kolegëve tanë në terren për të hetuar dhe zbardhur rastin”, shtoi kompania.

Kategoritë
BotaLajme