Notuesja 99-vjeçare thyen tre rekorde botërore në notim dhe ka një qëndrim të freskët ndaj moshës

Betty Brussel do të mbushë 100 vjeç në korrik, por ajo ende mund të notojë në një nivel të lakmueshëm. Holandezja theu tre rekorde botërore në grupmoshën e saj dhe video e performancave të saj u bë hit në internet.

Brukseli theu rekordet në 50 metra gjuajtje gjoksi dhe 50 metra shpinë, dhe gjithashtu notoi katër minuta më shpejt se rekordi i saj i mëparshëm në 400 metra stil i lirë.

Kjo gjyshe ka thyer ato rekorde në grupmoshën 100 deri në 104 vjeç, në të cilat mund të marrë pjesë, sepse këtë moshë e ka arritur këtë vit.

“Unë nuk mendoj për rekordet. Unë thjesht notoj dhe përpiqem të bëj më të mirën. Nëse është një rekord, është mirë. Nëse fitoj, jam i kënaqur me fitoren, por nëse kaloj mirë, atëher o të jemë edhe më e lumtur”, tha ajo për The Guardian.

Disa distanca ende nuk janë vendosur në grupmoshën e saj, kështu që Brukseli mund të vendosë edhe më shumë rekorde. Edhe pse nuk i intereson vetë, vajza e saj 70-vjeçare mendon se gjithçka është e veçantë.

“Më thotë: “Mami, ti je plakur!”, dhe unë nuk ndihem fare i vjetër. Dhe pas notit ndihem gjithmonë më mirë, harroj të gjitha shqetësimet e mia”, tha Beti.

Kategoritë
Të ndryshme