Një e re italiane është operuar me sukses nga një tumor 70 kilogramë

Një e re italiane u operua me sukses për një tumor abdominal prej 70 kilogramësh, njoftoi Molinete në Torino.

Tumori, si pasojë e kancerit të vezores, i pengoi barkun dhe pengoi frymëmarrjen normale, duke i bërë presion mushkërive.

“Nuk ka asnjë precedent në literaturën mjekësore për një formim tumori me peshë të tillë. “Ai peshonte më shumë se vetë pacientja”, njoftoi spitali.

Një e re u shtrua në urgjencë pak javë më parë në gjendje të rëndë. Ajo u intubua menjëherë dhe u vendos në një ventilator.

Kirurgët fillimisht kulluan 52 litra lëng dhe më pas hoqën vetë tumorin, i cili peshonte 25 kilogramë.

Pacienti u shërua shpejt dhe pas katër ditësh u transferua nga reanimacioni në repartin e dietologjisë dhe të ushqyerjes. Ndërkohë ajo u kthye në shtëpi.

Kategoritë
BotaLajme