Mjekët në Gaza paralajmëruan: Jetët e foshnjave në inkubator janë në rrezik

Mjekët në Gaza kanë paralajmëruar se pajisjet kritike, si inkubatorët për të sapolindurit, rrezikojnë të ndalojnë për shkak të mungesës së karburantit.

Mjekët në Gaza thonë se pacientët që mbërrijnë në spitale po shfaqin shenja sëmundjesh të shkaktuara nga mbipopullimi dhe higjiena e dobët pasi më shumë se 1.4 milionë njerëz u larguan nga shtëpitë e tyre në enklavë për strehimore të përkohshme. Zyra e OKB-së për Koordinimin e Çështjeve Humanitare tha se më shumë se një e treta e spitaleve të Gazës dhe gati dy të tretat e klinikave të kujdesit parësor u mbyllën për shkak të dëmtimit ose mungesës së karburantit.

Jeta e tij varet nga një rrjedhë e qëndrueshme e energjisë elektrike, e cila rrezikon të mbarojë së shpejti nëse spitali nuk merr më shumë karburant për gjeneratorët e tij. Kur gjeneratorët ndalojnë, drejtori i spitalit, Iyad Abu Zahar, ka frikë se foshnjat në repart, të cilët nuk mund të marrin frymë vetë, do të zhduken.

“Përgjegjësia mbi ne është e madhe,” tha ai.

UNRWA, agjencia e OKB-së për refugjatët palestinezë, paralajmëroi në një postim në Platformën X se do të ndalonte operacionet në Gaza gjatë natës për shkak të mungesës së karburantit. Megjithatë, ushtria izraelite ripohoi të martën se do të ndalojë hyrjen e karburantit për të parandaluar Hamasin që ta pushtojë atë./Gazeta e Re

Kategoritë
BotaLajme