Mijëra të burgosur të qethur e gjysmë të zhveshur transferohen në burgun e ri të El Salvador

Grupi i parë prej 2000 anëtarësh të dyshuar të bandës në El Salvador janë zhvendosur në një burg të ri të madh, në qendër të luftës së vetëshpallur të Presidentit Nayib Bukele kundër krimit.

Dhjetëra mijëra gangsterë të dyshuar janë kapur në vend në gjendje të jashtëzakonshme pas një rritje të vrasjeve dhe krimeve të tjera të dhunshme.

Burgu do të mbajë më shumë se 40,000 njerëz.

Fotot tregojnë grupin e parë masiv të të burgosurve – me tatuazhe dhe këmbëzbathur – duke u çuar në objekt me pranga.

Presidenti Bukele shkroi në Twitter se 2,000 njerëzit e parë u transferuan “në agim, në një operacion të vetëm” në Qendrën për Kufizimin e Terrorizmit, të cilën ai thotë se është burgu më i madh në Amerikë.

“Kjo do të jetë shtëpia e tyre e re, ku ata do të jetojnë për dekada të tëra, të gjithë të përzier, të paaftë për të bërë ndonjë dëm të mëtejshëm për popullatën.

Megaburgu në Tecoluca, 74 kilometra (46 milje) në juglindje të kryeqytetit San Salvador përfshin tetë ndërtesa. Secila ka 32 qeli prej rreth 100 metrash katrorë (1075 këmbë katrore) për të mbajtur “më shumë se 100” të burgosur, thotë qeveria.

Qelitë kanë vetëm dy lavamanë dhe dy tualete secila.

Kategoritë
BotaLajme