Mësoni se kush është gjykatësi i Speciales, që po gjykon Thaçin, Veselin, Krasniqin e Selimin

Dhomat e specializuara të Gjykatës Speciale kanë filluar punën e tyre tashmë, ku disa figura kyçe të politikës në Kosovë po mbahen atje nën dyshime për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit

Të gjithë ata, kanë mbajtur të paktën nga një seancë në Hagë, teksa gjykatësi i Speciales është Nikola Giju, nga Franca.

Gjykatësi Nikola Giju ka qenë që nga viti 2015, shef i kabinetit të Kryetarit të Tribunalit Special për Libanin. Që nga vitit 2012, ai u emërua prokuror ndërlidhës i Francës në Departamentin e Drejtësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ku ndihmoi në bashkëpunimin gjyqësor midis dy vendeve për çështje penale dhe civile, veçanërisht për kundërterrorizmin, praktikat e korrupsionit në vende të huaja dhe krimin kibernetik0

.Gjatë periudhës 2006-2012, gjykatësi Giju shërbeu në poste të ndryshme në Ministrinë e Drejtësisë së Francës si zëvendëskreu i seksionit për të drejtën tregtare, këshilltar për çështje penale dhe këshilltar për çështje diplomatike.

Nga viti 2003 deri më 2006, gjykatësi Giju punoi si gjykatës hetimor në gjykatën e Mosë (Meaux), afër Parisit, ku trajtoi çështje të ndryshme penale si vrasje të qëllimshme, krimin e organizuar dhe krimin financiar.

Gjykatësi Giju është magjistruar në të drejtën penale ndërkombëtare dhe evropiane nga Universiteti i Sorbonës (Francë).

Kategoritë
LajmeVendi

Të ngjajshmet