Londër: Rreth 450 persona morën pjesë në iftarin para sallës së famshme Royal Albert Hall

Rreth 450 veta u mblodhën për një vakt që prishin agjërimin, pas perëndimit të diellit.

Qindra njerëz morën pjesë në një iftar në ajër të hapur të premten në sheshin para sallës së famshme të koncerteve Royal Albert Hall në Londër.

Rreth 450 njerëz u mblodhën për një vakt për të prishur agjërimin pas perëndimit të diellit. Ngjarja u organizua nga bamirësia fituese e çmimeve Ramadan Tent Project, e themeluar në vitin 2013.

Pas recitimit të ezanit, ezanit, muslimanët e prishën agjërimin e tyre të ndjekur nga lutja e përbashkët.

Duke folur para iftarit, ambasadori i Turqisë në Britaninë e Madhe, Osman Koray Ertas, preku rëndësinë e Ramazanit në forcimin e lidhjeve mes njerëzve.

Ai gjithashtu vuri në dukje solidaritetin me komunitetin turk pas tërmeteve shkatërruese të 6 shkurtit në Turqi dhe Siri.

Ertas falënderoi britanikët për donacionet dhe fushatat për mbledhjen e fondeve për viktimat e tërmetit.

Jonathan Wilson, një profesor në Universitetin Regent në Londër, vlerësoi ngjarjet e iftarit në ajër të hapur dhe tha se takime të tilla janë një mundësi shumë e mirë për të takuar njerëz dhe për të shkëmbyer përvoja.

Dowshan Humzah, anëtare e Bordit Këshillimor të organizatës Ramadan Tent Project, tha se projekte të tilla kontribuojnë në krijimin e miqve të rinj dhe veçanërisht falënderoi vullnetarët për kontributin e tyre.

Kategoritë
BotaLajme