Kurti thotë se duhet luftuar diskriminimin: Po punojmë për qeverisje të drejtë pa dallime

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka marrë pjesë në ditën e dytë të Samitit të Ballkanit Perëndimor kundër Diskriminimit Racor, raporton Ekonomia Online. Kurti para të pranishmëve tha se po punohet për ta mposhtur racizmin dhe të mundur pabarazinë.

Kurti theksoi se që nga fillimi i qeverisjes kanë vendosur prioritet dhe vizion për drejtësi për të gjithë pa dallim. Ai ka folur, edhe për të drejtat e komuniteteve romë e ashaklinj, për të cilët tha se më 2022 është miratuar një strategji e parë, ku lufta kundër diskriminimit përfshihet si komponentë në vetvete.

“Ne jemi këtu sot së bashku me zotimin për t’u përballur me diskriminimin racor, për të mposhtur racizmin e për ta luftuar pabarazinë. Që nga fillimi i qeverisjes sonë, kemi vendosur prioritetet dhe vizionin tonë për drejtësi për të gjithë pa dallim. Për ta realizuar këtë vizion, duhet të përballemi me padrejtësitë të cilat ekzistojnë, e posaçërisht me diskriminimin”.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi