Komandanti Ulutas nesër ndjek ushtrime taktike të forcave serbe në një poligon afër Rashkës- KFOR’i del me njoftim

Me ftesë të Shefit të Shtabit të Forcave të Armatosura të Serbisë, gjeneral Milan Mojsiloviç, komandanti i Forcës së Kosovës (KFOR) të udhëhequr nga NATO-ja, gjeneralmajor Özkan Ulutaş, do të ndjek ushtrime taktike të forcave serbe në një poligon afër Rashkës.

Siç thuhet në njoftimin e KFOR’it Stërvitja “Whirlëind 2024”, të premten (19 prill 2024), në poligonin e qitjes në Pešter. “Whirlëind 2024” është një stërvitje vjetore e zhvilluar nga Forcat e Armatosura Serbe. Është njoftuar nga autoritetet serbe dhe KFOR-i informuar për përgatitjet e tij.

Zëdhënësi i KFOR-it, kolonel Salvatore Mascoli tha: “Pjesëmarrja e gjeneralmajor Ulutaş në stërvitjen “Whirlëind 2024” pasqyron marrëdhëniet efektive të zhvilluara midis KFOR-it dhe Forcave të Armatosura Serbe gjatë viteve – duke përfshirë kontaktet e rregullta midis udhëheqjes së KFOR-it dhe Shefit të Shtabit të Forcat e Armatosura të Serbisë, gjenerali Milan Mojsiloviq, si dhe përmes vëzhgimeve të KFOR-it të stërvitjeve të kaluara të Forcave të Armatosura të Serbisë. Angazhimi i KFOR-it për të kontribuar në stabilitetin rajonal është i palëkundur”.

“KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme. KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), përkatësisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë. KFOR-i gjithashtu vazhdon të monitorojë të gjitha zhvillimet relevante të sigurisë që mund të ndikojnë në sigurinë e qëndrueshme në Kosovë dhe stabilitetin rajonal; dhe mban një qëndrim të dukshëm, fleksibël dhe të adaptueshëm në terren për të adresuar të gjitha rastet, në përputhje me mandatin e tij të OKB-së”, thuhet në njoftim.

Kategoritë
LajmeVendi