Komandanti gjerman i Forcave Ajrore Gerhartz i dhuroi gjak Izraelit

Një hap i ri erdhi nga Berlini në lidhje me solidaritetin me Tel Aviv. Komandanti i Forcave Ajrore Gjeneral Lejtnant Gerhartz u pa duke dhuruar gjak në spitalin në Izrael.

Gjermania vazhdon të mbështesë Izraelin, i cili bombardon civilët në Rripin e Gazës.

Komandanti i Forcave Ajrore Gjeneral Lejtnant Ingo Gerhartz vizitoi Izraelin.

I dha gjak Izraelit

Një foto që tregon Gerhartz duke dhuruar gjak në një spital në Izrael është publikuar në llogarinë e mediave sociale të televizionit shtetëror izraelit KAN.

Në postimin në fjalë thuhej se Gerhartz ka dhuruar gjak në një spital pranë Tel Avivit.

Kjo lëvizje e gjeneral-lejtnant Gerhartz erdhi pas deklaratave të jashtëzakonshme të kancelarit gjerman Olaf Scholz.

Scholz: Ata që sulmojnë hebrenjtë po na sulmojnë ne

“Kushdo që sulmon hebrenjtë në Gjermani po na sulmon të gjithëve”, tha Scholz. tha ai.

Në deklaratën e tij për gazetën Mannheimer Morgen, Scholz u bëri thirrje njerëzve në Gjermani që të “mbronin hebrenjtë” përballë incidenteve antisemite dhe tha:

Të gjithë duhet të ngrihemi për mbrojtjen e hebrenjve në Gjermani, është gjithashtu një çështje guximi civil.

“Të bërtitësh slogane antisemite është krim”

Duke vënë në dukje se institucionet hebraike në Gjermani ishin të mbrojtura, Scholz tha:

Ne nuk do të pranojmë antisemitizmin. Ne kemi ligje shumë të qarta. Djegia e flamujve izraelitë është vepër penale. Duartrokitja e vdekjes së njerëzve të pafajshëm është vepër penale. Është krim të bërtasësh slogane antisemite.

Kancelarja vuri në dukje se organet ligjzbatuese kanë për detyrë të ndëshkojnë krime të tilla dhe tha: “Zbatimi i ligjit ka mjetet e nevojshme dhe duhet t’i përdorë ato në mënyrë konsistente. tha ai.

Kategoritë
BotaLajme