Kaos në spitalet e Londrës, sulmi kibernetik prek rezultatet e analizave dhe transfuzionet e gjakut

Një incident kritik si pasojë e një sulmi kibernetik çoi në anulimin e operacioneve dhe devijimin e pacientëve të urgjencës në një spital tjetër, raporton spitali kryesor në Londër.

Sipas BBC, incidenti ka ndikuar në ofrimin e shërbimeve, veçanërisht në transfuzionet e gjakut dhe rezultatet e analizave.

Disa procedura janë anuluar ose janë dërguar drejt qendrave të tjera spitalore.

Incidenti mendohet të ketë ndodhur të hënën, ndërsa disa departamente nuk mund të lidhen ende me një server kryesor.

 

Kategoritë
BotaLajme