Kalë me vlerë 35,000 Euro që i përkiste Ramzan Kadyrovit është vjedhur në Republikën Çeke

Policia çeke po heton vjedhjen e një kali nga një stallë në Krabçice, nga ku u zhduk një gjashtëmbëdhjetëvjeçar anglez i pastër me vlerë 400,000 korona (35,000 euro).

Kali Zazou i përket liderit çeçen Kadyrov dhe duhet të jetë pjesë e aseteve të ngrira nga Republika Çeke si pjesë e sanksioneve ndërkombëtare.

Policia çeke raportoi rastin në Twitter sot, duke thënë se vjedhja ka të ngjarë të ketë ndodhur midis të premtes dhe të shtunës së javës së kaluar, me shumë gjasa gjatë natës.

“Një autor i panjohur ka vjedhur një kalë anglez nga stalla në Krabçicë, kur ka hequr zinxhirin e sigurisë dhe ka marrë hamshorin e mbarështimit. Vlera e kafshës mbarështuese llogaritet në gati 400 mijë korona”, tha policia.

Kali Zazou, së bashku me kuajt e tjerë, është pjesë e aseteve të ngrira nga Republika Çeke ndaj presidentit çeçen Ramzan Kadyrov bazuar në sanksionet ndërkombëtare.

Stalla e Kadyrov është regjistruar në organizatën e Klubit të Jockey Republika Çeke që nga viti 2012, sipas ČTK.

Pas pushtimit rus të Krimesë dhe hyrjes në fuqi të sanksioneve të BE-së në vitin 2014, Ministria Çeke e Financave kufizoi flukset e parave të fermës me kurvar.

Jezdci.cz raporton se Kadyrov e bleu hamshorin në vitin 2012. Në total, ai përfundoi 36 gara, fitoi nëntë herë dhe fitoi më shumë se 1.2 milionë euro.

Për shkak të vendosjes së sanksioneve, Kadyrov nuk mund të bënte asgjë me kalin.

Janarin e kaluar, para pushtimit rus të Ukrainës, disa burra që flisnin rusisht u përpoqën të merrnin një kalë nga stalla. Por pronari i kurvarit, Rostislav Kopecký, refuzoi të dorëzonte kalin.

“Ata pretenduan se do të çoheshin në Poloni dhe se mund të lëviznin brenda Bashkimit Evropian me asetet e ngrira,” tha Kopecký në atë kohë.

Kategoritë
BotaLajme