Kalashnikov ka një pronar të ri,kanë filluar të prodhojnë automjete elektrike

Shqetësimi rus “Kalashnikov”, i njohur më shumë për prodhimin e pushkës legjendare AK-47, mori një pronar të ri.

Sipas mediave ruse, bëhet fjalë për ish-Zëvendës Ministrin e Transportit Alan Lushnikov, i cili mori kompaninë TKH-Invest LLC, e cila kontrollon 75 përqind minus një pjesë të shqetësimit përmes Transkomplektholding (TKH).

Lushnikov konfirmoi se ai me të vërtetë kishte marrë përsipër kallashnikovin dhe njoftoi se ai planifikonte të zhvillonte drejtimin e produkteve civile brenda shqetësimit, duke përfshirë prodhimin e automjeteve elektrike.

Pjesa e mbetur prej 25 përqind plus një aksion i përket Rostech, një kompani mbajtëse shtetërore e specializuar në konsolidimin në kompani me rëndësi strategjike, kryesisht në industritë e mbrojtjes dhe teknologjisë së lartë.

Rostech konfirmoi marrëveshjen me Lushnikov për media, duke theksuar se ata nuk synojnë të ulin pjesën e tyre sepse Kalashnikov është një pronë strategjike e shtetit.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet