Jusuf Islam: Ajo që po ndodh në Gaza tani është gjenocid

Këngëtari i famshëm Yusuf Islam, i cili i bëri thirrje Izraelit të ndalojë sulmet e tij në Gaza në Mitingun e Madh të Palestinës në Stamboll, tha: “Kurani thotë: “Nëse vritet një jetë e pafajshme, është sikur të jetë vrarë i gjithë njerëzimi”. që po ndodh në Gaza tani është gjenocid”, tha.

Artisti britanik, i cili la gjurmë në vitet 1960 dhe 1970 me albumet që bëri me emrin Cat Stevens, zgjodhi të bëhej mysliman në vitin 1977 dhe mori emrin “Yusuf Islam”, mori pjesë në Mitingun e Madh të Palestinës në Stamboll.

Yusuf İslam foli në Mitingun e Madh të Palestinës që u mbajt në aeroportin Ataturk me pjesëmarrjen e presidentit Recep Tayyip Erdoğan.

Duke theksuar se kanë kaluar 100 vjet dhe Turqia është “tani më e fortë se kurrë”, Islami tha: “Para kësaj, ju keni një histori 500-vjeçare në Perandorinë Osmane. Jerusalemi ishte në paqe për më shumë se 400 vjet kur ishte nën krahët tuaj. ” tha ai.

“Falënderoj popullin dhe udhëheqësit turk”

Islami vuri në dukje:

Falenderoj popullin turk dhe liderët e tij për qëndrimin e duhur për këtë çështje të madhe, ndërkohë që shumë vende, veçanërisht i ashtuquajturi ‘komuniteti ndërkombëtar’, kanë zgjedhur anën e gabuar të drejtësisë dhe madje kanë ndihmuar në kryerjen e gjenocidit. Ne kemi nevojë për më shumë nga bota për të ndjekur shembullin tuaj.

Duke vënë në dukje se dikur ka shkruar një këngë të quajtur Treni i Paqes dhe ende beson në të, Islami tha se ai erdhi këtu për të qenë së bashku me popullin turk “për hir të paqes, njerëzimit dhe Palestinës së lirë”.

Artisti i njohur deklaroi se donte të jepte një mesazh këtu sot që Izraeli t’i japë fund sulmeve ndaj Gazës dhe vazhdoi si më poshtë:

Kjo nuk është një betejë mes të barabartëve. Nëse e krahasojmë sulmin e 7 tetorit me përmasat e ndërhyrjes ushtarake në shkallë të gjerë, është i pakrahasueshëm. Në Islam, mbrojtja e grave, fëmijëve dhe joluftëtarëve është thelbësore.

“Ajo që po ndodh në Gaza tani është gjenocid”

Duke treguar vargun e 32-të të sures El-Maide, Islami tha: “Kurani thotë: ‘Nëse vritet një jetë e pafajshme, është sikur të jetë vrarë i gjithë njerëzimi’. Por ajo që po ndodh në Gaza tani është gjenocid.” tha ai.

Duke thënë se ai “mbështeti mbjelljen e pemëve në tokën e Izraelit” përpara se të lexonte Kur’anin e Shenjtë, Islami tha: “Unë isha vetëm një nga shumë njerëz në Perëndim, u rrita për të parë vetëm njërën anë të historisë. Kur pranova Islamin , Unë isha personi i parë që pashë përtej perdes së errët.” tha.

Jusuf Islam tha se Kurani i Shenjtë zbulon të gjithë pamjen dhe se sureja Al-i Imran thotë: “Abrahami nuk ishte as çifut, as i krishterë; përkundrazi, ai ishte dikush që besonte në Allahun e vetëm dhe iu nënshtrua vetvetes jo prej politeistëve”. më kujtoi vargun.

“Netanyahu nuk është profeti juaj”

Duke iu drejtuar popullit të Izraelit, Islami tha:

Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu nuk është profeti juaj. Ju kërkoj të braktisni rrugën e dënimit dhe shkatërrimit dhe të ktheheni në zemrën e njerëzimit. Mbani mend mesazhin origjinal të Perëndisë për ju: ‘Nuk do të vrasësh, nuk do të vjedhësh, nuk do të lakmosh pasurinë e fqinjit tënd.’ Këto janë ligjet që Moisiu i mësoi botës. Pse nuk i ndiqni ata?

Duke thënë se populli palestinez “i përkasin fesë së Abrahamit” dhe nuk është “sionist”, artisti tha: “Sionizmi është një lëvizje politike e lindur nga tragjedia e një lufte shkatërruese dhe barbare në Evropë. Palestinezët nuk kishin asnjë lidhje me të.” tha.

Duke i bërë thirrje Izraelit të ndalojë sulmet e tij në Gaza, Islami tha: “Bëjeni për familjet, shtëpitë dhe fëmijët e pafajshëm që ende po marrin frymë në një kamp përqendrimi me shpresën e një bote më të mirë në zemrat e tyre dhe mundësinë për të jetuar një të nesërme tjetër para tyre.” tha ai.

“Sa kohë do të presë bota përsëri për të ndërmarrë veprime kundër gjenocidit?”

Artisti i njohur, i cili në fund të fjalës së tij deklaroi se do të këndojë këngën që ka shkruar për fëmijët e vrarë në Luftën e Bosnjës, i ka përfunduar kështu deklaratat e tij:

E kam shkruar këtë këngë për fëmijët që u masakruan në Bosnje. Viktimat më të mëdha në luftëra kanë qenë gjithmonë foshnjat e vogla. Komuniteti ndërkombëtar qëndroi i heshtur dhe vëzhgoi për 4 vjet përpara se të ndërmerrte veprime gjatë gjenocidit që ndodhi gjatë rrethimit të Sarajevës. Po pyes tani sa kohë do të presë bota përsëri për të ndërmarrë veprime kundër gjenocidit çnjerëzor që po ndodh tani?

Kategoritë
BotaLajme