Ja çfarë eksportoi dhe importoi Kosova më së shumti gjatë vitit 2023

Në vitin 2023, Kosova eksportoi më së shumti dyshekë, ndërsa importoi më shumë naftë, sipas një tabele të publikuar të mërkurën nga Instituti GAP, bazuar në të dhënat e Doganës së Kosovës.

GAP publikoi 10 kategoritë e produkteve më të eksportuara dhe importuara nga Kosova më 2023.

Në listën e importeve, nafta është e para me 10.2 për qind, ndjekur nga vetura dhe mjete të tjera motorike 7.9 për qind dhe tuba prej hekuri apo çeliku 2.5 për qind.

Energji elektrike (2%), cigare (1.9%), pije freskuese (1.7%), medikamente (1.6%), biskota dhe produkte të tjera buke (1.5%), gjedhe (1.5%) dhe çimento portland (1.3%) – janë në listën e produkteve më të importuara nga Kosova.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi