Izraelitët që humbën të afërmit e tyre në sulmet e Hamasit kërkojnë dorëheqjen e Netanyahut

Maoz Inan tha se do të vazhdojë të qëndrojë në çadrën që ata ngritën para Parlamentit derisa Netanyahu dhe koalicioni qeverisës të japin dorëheqje.

Izraelitët që humbën të afërmit e tyre në sulmet e kryera nga Hamasi në mëngjesin e 7 tetorit rreth Rripit të Gazës së bllokuar ngritën tenda përpara Parlamentit izraelit në Kudsin Perëndimor për të kërkuar dorëheqjen e kryeministrit Benjamin Netanyahu dhe qeverisë, raporton Anadolu.

Maoz Inan, prindërit e të cilit humbën jetën në sulmet e 7 tetorit, pas ceremonisë përkujtimore të mbajtur para Parlamentit izraelit në Kudsin Perëndimor ai dhe disa izraelitë filluan të ngrenë tendë ngushëllimi, duke kërkuar dorëheqjen e Netanyahut.

 

Aktivistët izraelitë ngritën tenda në zonë. Policia izraelite mori masa sigurie pas barrierave të hekurta në rrugën që çon në Parlament.

Në ceremoninë përkujtimore të mbajtur në mbrëmje, një muaj pas 7 tetorit, Inan fajësoi kryeministrin dhe qeverinë për atë që ndodhi. Ai njoftoi se do të vazhdojë të qëndrojë në çadrën që ata ngritën para Parlamentit derisa Netanyahu dhe koalicioni qeverisës të japin dorëheqje.

Kategoritë
BotaLajme