Izraeli do të sjellë 65,000 punëtorë të huaj ndërtimi për të zëvendësuar palestinezët e pushuar nga puna

Qeveria izraelite ka thënë se do të sjellë 65,000 punëtorë të huaj nga India, Sri Lanka dhe Uzbekistani për të rifilluar ndërtimin që është ndërprerë që nga 7 tetori, kur punëtorët palestinezë u pushuan nga puna pasi Hamasi sulmoi Izraelin.

Rreth 72,000 punëtorë palestinezë ishin të punësuar në kantieret e ndërtimit në Izrael përpara sulmit, duke bërë që qeveria t’i pushonte dhe t’i përjashtonte nga Izraeli për arsye sigurie, raporton The Times of Israel.

Rreth 20,000 punëtorë të huaj mbeten, por pothuajse gjysma e kantiereve të ndërtimit në vend janë mbyllur për shkak të mungesës së fuqisë punëtore.

Një zëdhënës i ministrisë së strehimit thotë se grupe të reja punëtorësh të huaj pritet të mbërrijnë në javët në vijim, pasi qeveria kërkon të shmangë një pengesë të furnizimit që do të rrezikonte që çmimet e pronave të rriten përsëri ndërsa normat e interesit fillojnë të bien.

Kategoritë
BotaLajme