Italia në panik! Virusi “Ethet e Verdha” një e infektuar, Ministria mbyll shkollat e zonës deri më…

Një grua duket se ka marrë sëmundjen dhe tani është shtruar në një spital të Romës
Rreziku ndaj “Etheve të Verdha” bëri që shkollat të ​​mbyllen deri të shtunën më 11 nëntor në Civita d’Antino, L’Aquila. Komuna e ka vendosur këtë pasi Enti Shëndetësor Vendor ka njoftuar praninë e një rasti.

Personi që u prek nga kjo sëmundje ishte një grua, me banim në Romë dhe aktualisht e shtruar në departamentin e sëmundjeve infektive të një spital të Romës, por me banim në komunën e Valle Roveto, ku kishte qenë më pak se 15 ditë më parë.

Ishte ky detaj që e detyroi administratën të aktivizonte protokollin që parashikon mbylljen dhe dezinfektimin e objekteve shkollore dhe përgatitjen e hapjes së qendrës komunale të operacioneve emergjente.

Çfarë janë ethet e verdha?
Ethet e verdha janë një sëmundje e rëndë virale hemorragjike. Shkaktohet nga një virus i gjinisë Flavivirus. Kjo është familja e viruseve të cilës i përkasin edhe viruset e encefalitit japonez.  Sëmundja transmetohet nga pickimi i mushkonjave Aedes dhe simptomat kryesore janë: dhimbje koke, ethe, të vjella, nauze, dhimbje kockash dhe mbërrijnë tre ose gjashtë ditë pas infektimit

Kategoritë
BotaLajme