Infeksion i ri në Evropën veriore, karantinë në ferma

Autoritetet në provincën veriore gjermane të Schleswig-Holstein urdhëruan që të gjitha pulat të mbahen në shtëpi sot pas zbulimit të gripit të shpendëve në dy ferma në rajon.

Gripi i shpendëve H5N8 u zbulua javën e kaluar në një fermë në provincë, vetëm për t’u zbuluar dje në një fermë tjetër, njoftoi Reuters. Gjatë dy javëve të mëparshme, u përhap përhapja e gripit të shpendëve në Evropë dhe autoritetet Hollandeze urdhëruan therjen e 48,000 pulave për shkak të përhapjes së H5N8 në një fermë.

Urdhri për të mbajtur shpendët brenda do të jetë i vështirë për t’u zbatuar nga disa fermerë, por ai u lëshua për të parandaluar që më shumë shpendë të preken nga gripi i shpendëve, deklaroi Ministria e Bujqësisë e Schleswig-Holstein.

Kategoritë
BotaLajme