Harta e ”Tokës së Premtuar” në krahun e ushtarëve izraelite

Harta e Tokës së Premtuar në krahun e një ushtari izraelit, e cila u shfaq në kanalet izraelite Telegram, tërhoqi reagime. Ka shtatë vende në hartë, duke përfshirë Turqin.

Izraeli ka vazhduar sulmet e tij ajrore dhe tokësore kundër Rripit të Gazës të bllokuar që nga 7 tetori 2023.

Ndërsa shumë civilë humbën jetën në sulmet, mijëra njerëz u plagosën dhe mbetën të pastrehë.

Infrastruktura e Gazës u dëmtua rëndë dhe shumë ndërtesa publike, duke përfshirë spitale dhe shkolla, u shkatërruan.

Ka 7 vende në hartë, duke përfshirë Turqinë

Numri i personave që humbën jetën nga sulmet i ka shkuar në 40 mijë.

Izraeli, i cili nuk i ndali masakrat me gjithë reagimet nga e gjithë bota, doli në plan të parë me një skandal të ri.

Harta e parë në krahun e një ushtari izraelit, që simbolizon tokën e premtuar, tërhoqi reagime. Mund të shihet se në hartë janë gjithsej 7 shtete, duke përfshirë Turqinë.

Në foton që u shfaq në kanalet izraelite Telegram dhe bëri bujë në rrjetet sociale, bie në sy Egjipti, Libani, Siria, Irani, Iraku, Arabia Saudite dhe disa pjesë të Turqisë.

Cila është toka e premtuar?

Në judaizëm, Toka e Premtuar është një rajon i premtuar nga Zoti YHVH Abrahamit dhe pasardhësve të tij.

Ky koncept i referohet një premtimi të përmendur në tekstet e shenjta dhe që ka një vend të rëndësishëm në besimin hebre.

Edhe pse kufijtë e Tokës së Premtuar nuk janë përcaktuar saktësisht, ai përgjithësisht konsiderohet të jetë rajoni që përfshin territorin e Izraelit dhe Shtetin e Palestinës.

Sot, toka e premtuar përfshin Egjiptin, Irakun, Sirinë, Libanin, Arabinë Saudite, një pjesë të Iranit dhe jugun e Turqisë.

Kategoritë
BotaLajme